Løypenettet vinterstid

asgard11.jpg

GPS-registrert rundløypa.

Pr 2011 er det etablert et samarbeid om løypekjøring på Golsfjellet. I menyen til høyre kan du se på «nyttige linker» og «løypelaget». Løypene går fra Kvanhøgd på myrene opp til bommen, videre under kraftlinjen, opp til Gammelstølen og inn på løypen fra Sanderstølen til Nystølvarden, 1299 m.o.h.I tillegg er det kjørt opp en løype som går inn til og nedgjennom vårt hyttefelt. Denne løypa skal være med to spor og går ned til bommen. Kartet over viser en GPS-registrert løype, en fin rundtur.

Nedenfor vil vi prøve å komme med flere turforslag, og du må gjerne komme med flere, både sommer- og vinterturer. God tur!

Turen opp til Nystølvarden

Ved «Maurtua» går skisporet ut til løypa som fører opp til Gammelstølen og videre opp til løypa fra Sanderstølen. Der vi kommer inn på denne løypa er det bratt oppover. Pass på folk som kommer nedover! Løypa bringer deg opp på snaufjellet. Her går Raudskriddalen ned til venstre mot Meitebekkseter, men løypa går videre oppover til neste platå hvor Langetjernet ligger. Her igjen er det et løypedele.

nystolfjelltur.jpg

Men nå ser du Nystølvarden. Avhengig av form og glid er det lurt å regne to timer opp. på en klarværsdag er utsynet storslått. Jotunheimen med blant andre Horrungane, Torfinnstindane, Galdeberg, Knutholstind i nord, karakteristiske Bitihorn øst. Vestover er det Hallingskarvet og fjellene rundt Hemsedal. Sørover er det stølene rett under Nystølvarden, og nedover mot Vassfaret. Turen ned til hytta går raskt unna. Best om du har litt brede ski med gode bindinger, for det må til litt ploging for å holde farten nede. Eller et annet knep er å sette skistavene mellom bena og «ri stavene»

Rundtur

Du kan få til en rundtur ved å gå opp mot fjellet og så østover Raudskriddalen til Meitebekkseter, nordover mot Stogofjorden, så østfor denne, før du kommer til Stuguvollen, og videre til «Kaféen» og tilbake til hytta. Avhengig av føre og kondisjon kan du regne dette som en fin dagstur.

stogofjorden-rundt.jpg

Comments are closed.